Това е възможно най-тежкото наказание за убийството на 8-годишната Алекс

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за заподозряната на 8-годишната Алекс от Поморие. Мотивът на държавното обвинение е, че Атанаска Георгиева е извършила убийството с особена жестокост.

 

Резултатите от аутопсията показват, че 39-годишната жена, съседка на семейството, е изпитала непреодолимо желание да накаже момиченцето, което я подразнило. Впоследствие Атанаска сама е удушила детето и го крила няколко дни под леглото си.

 

В последния ден от процеса за втори път бе разпитан  съдебният лекар, извършил огледа на местопрестъплението. По думите му силно впечатление му направили подпухналите, розови ръце на Атанаска на фона на запуснатия й вид.


 
Съдебният медик бе категоричен, че няма улики,които да доказват, че  има втори човек при извършването на престъплението, което е извършено по особено жесток начин. Затова и държавното обвинение поиска най-тежкото наказание, предвидено в закона- доживотен затвор без право на замяна.
 

Същото наказание поискаха и адвокатите на почерненото семейство.Те са категорични, че е доказано по безспорен начин, че именно Атанаска е извършител на убийството
 

Защитата на подсъдимата обаче твърди, че обвинението не е доказано по никакъв начин. Имало и редица несъответствия- например, че тялото на Алекс не е открито при двата огледа на жилището на подсъдимата, а едва при третия и затова пледира невинна.

 

Репортер: Цеца Алексова