Любовният маратон на пандите, добре познати с ниското си либидо, зашемети учените

Пандатата Лу-Лу стана истинска звезда, след като постави световен рекорд по чифтосване. Любовният маратон на пандата зашемети учените, а една от причините е, че пандите са на ръба на изчезването заради тяхното ниско либидо, предаде БГНЕС.

 

Според най-оптимистичните оценки в света има не повече от 1600 панди. А до 2070 г. експертите прогнозират, че броят ще намалее наполовина. Популацията на пандите се срина от средата на миналия век. Основните причини за това са изменението на климата, намаляващите бамбукови гори и сексуалната пасивност.

 

Сезонът за разплод продължава от март до май. В този случай възможността за бременност при жените е само веднъж годишно между 48-72 часа. Мъжките имат и друг проблем - те имат много малък полов орган. Затова пандите се нуждаят от специална поза за съвкупление. И ако един от партньорите е с наднормено тегло, нищо няма да се получи. Така тромавите и мързели панди имат много малък шанс за поколение. Друга подробност е, че женските панди обикновено раждат по две малки, но се грижат само за едното, а второто обикновено умира без майчините грижи.

 

Учените се опитаха да увеличат половото влечение с промяната на диетата, прибавяне на афродизиаци, ароматерапия, както и обичайната виагра. Но това не е всичко – има специално порно за панди, като методът беше тестват в Тайланд и няколко пъти проработил.

 

Тази година две женски панди жин Син и Чен Чен в китайския резерват в Ченгду изразили готовност да се чифтосват. Били предоставени двама мъжки Уи Бао и Лу-Лу. Обикновено сексуалният контакт на пандите трае от 30 секунди до 5 минути. Уи и Джин Син правили любов 1 минута и 20 секунди. Но Лу-Лу и Чен Чен издържали 7 минути и 45 секунди без почивка.

 

Но истинският шок идва ден по-късно. В този ден сексуална активност показала друга женска Кси Мей. Първият, който имал възможност за сексуално преживяване с нея, бил Уи Бао, но нещата не се получили. След това завели Мей при вчерашния шампион Лу–Лу, с който поставили истински сексуален рекорд за техния вид – 18 минути и 3 секунди. Така малкият Лу стана почти национален герой.