Той представи първия си самостоятелен сингъл "Свободен" и новата си поп-рок група

Ангел Ковачев от X Factor представи официално соловия си дебют. С премиерата на първия си самостоятелен сингъл "Свободен", доскорошната половинка от дуета “Ангел и Моисей” даде заявка за обрат в творчеството си и нова музикална стилистика. 

 

Изненадващо за досегашното амплоа на артиста, настоящите и бъдещи проекти на изпълнителя се очертава да бъдат насочени към по-широка публика, добавяйки нови елементи в клубното звучене.

 

В своята нова музикална визия, която представи пред фенове, колеги и журналисти, Ангел бе заложил на авторски текстове и лайф звучене, в колаборация с гост-музиканти от своя приятелски кръг. 

 

Той направи двойна премиера на 27 май – освен дебютен солов сингъл и видеоклип, Ангел представи и новата си поп-рок банда An’faithful Trio. Гостите чуха за първи път на живо седем от авторските проекти на изпълнителя - “Свободен”, “Don't”, “Неделя сутрин”, “Моята причина”, “Нощен страж”, “Малкото начало на големия край” и “Порив”, включващи елементи на реге, алтернативен рок, фънк и инди поп. 

 

Сред гостите на промоцията бяха Миро, Рафи, Пламен Денчев, Маги Алексиева-Мей, Мирян Костадинов, както и част от участниците в Dancing Stars - професионалните танцьори Маргарита Будинова, Калоян Иванов и половинката на Ангел Дорина Стоянова. 

 

Видеоклипът към дебютния сингъл "Свободен" е заснет в Парга, Гърция, преди месец. Режисьор на проекта е Томислав Михайлов, а музиката, текста и аранжимента на песента са дело на Ангел Ковачев.