Крадли живеят в палати и карат луксозни коли, подкупват полицаи, за да прикриват престъпленията им

 

Полицията в морските ни градове и села паразитира върху престъпността”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по сигурността и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

 

Коментарът му бе по повод репортажи на Вероника Димитрова, които показват какъв могъщ „бизнес” е джебчийството във варненските  молове. Камерата на сутрешния блок на Нова засне разказите на две жени, чиято „професия” от години е кражбата на портфейли от чантите на посетителите на големите магазини. Това, оказва се, е доста доходоносна дейност и доказателство са луксозните коли и палатите за милиони, в които живеят джебчии от Игнатово.

 

Те самите споделиха, че подкупват охраната на моловете и дори полицаи, за да прикриват извършените престъпления. По документи обаче същите тези хора са социално слаби.


Когато обаче екипът на „Здравей, България” отнесе в полицията заснетите със скрита камера самопризнания на две от най-известните в района джебчийки, не последва никаква реакция от страна на униформените. Те казаха само, че не могат да коментират подобни кадри и че в думите на крадлите „няма нищо компрометиращо”.


От 15 години има проблеми във варненската полиция. Джебчийството и проституцията през лятото по морето не могат да съществуват без протекцията на полицията”, категоричен бе проф. Радулов.


Адвокатът Николай Хаджигенов пък добави, че „всяка престъпност у нас се развива чудесно, благодарение на действията на МВР”.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

 

Снимка: Thinkstock