Органите на реда са отцепили района с луксозните къщи

 

Град Игнатиево край Варна е под полицейска блокада! Органите на реда са отцепили района с луксозните къщи, за които в разследване на Нова ви показахме, че са вдигнати с пари от джебчийство. Има и задържани за разпит.

 

Акцията на полицията и НАП е започнала рано сутринта. Спира се за проверка почти всеки излизащ от града автомобил.

 

На изхода на Игнатиево се образуваха дълги колони от автомобили. Полицията проверява внимателно документите на всички шофьори и пътници. Няколко жени от ромски произход са изведени с белезници. 

 

В града цари смут. Големи ромски фамилии са се събрали в дворовете и обсъждат полицейската и данъчната акция. 

 

„Арестите продължават, не искам да влизам в подробности”, заяви шефът на полицията във Варна старши комисар Пашов в предаването „Здравей, България".

 

Арестуваните се отвеждат в полицейското управление в Аксаково. 

 

Старши комисар Пашов призна, че проблемът не е от вчера, а от години. Според него има проблеми в работата на полицията по тази линия.

 

В 3-то РУП-Варна, което според джебчийките, показани в репортажа на Нова, ги прикрива, тече проверка. 

 

„Ще проверим всички служители, не само от 3-то полицейско управление, а и в областната дирекция”, заяви старши комисар Пашов. 

 

 

 

Преди няколко месеца граждани на Варна обявиха акция срещу джебчийките. Организаторът Калоян заяви, че повече от 1 година и 4 месеца слушат полицейска статистика, а няма заведени дела и осъдени джебчийки. 

 

Хората се оплакват, че полицията не завежда жалбите им за кражби. 

 

Репортери: Искра Урумова, Нивелина Няголова