Шедьовърът на балетното изкуство "Лебедово езеро" изправи на крака публиката

 

Шедьовърът на балетното изкуство "Лебедово езеро", изпълнен от Имперския руски балет, изправи на крака публиката във Варна. Приказната история, по музика на Чайковски и разказана от примата Лина Шевельова и водещия солист Нариман Бекжанов, получи неповторимо очарование на фона на естествения декор на летния театър в морската столица, информира БГНЕС.

 

Имперският руски балет е създаден през 1994 г. по инициатива на Мая Плисецкая. Идеята възниква по време на нейните юбилейни гастроли в Япония по програма на солиста на "Большой театр" Гедиминас Таранда, който сега е художествен ръководител и директор на балета.

 

Името на трупата е реверанс в памет на императорското семейство, което има изключителен принос в развитието на руската култура, включително в създаването на "Большой" и "Мариинский" театри, където се ражда и израства славата на руския балет.

 

За годините на своето съществуване Имперският руски балет завоюва любов и признание по целия свят - от Япония, Китай, Австралия и Нова Зеландия през страните на Европа, до Бразилия, Уругвай и САЩ.

 

Снимки: БГНЕС