Животното беше убито по време на лов от американски зъболекар

Известната френска актриса и защитничка на животните Бриджит Бардо призова генералния секретар на ООН Бан Ки-мун спешно да се намеси срещу трофейния лов във връзка с отстрелването на култовия лъв Сесил в Зимбабве в началото на юли, предадоха БТА и Франс прес.

 

"С разбито сърце и със сълзи в очите Ви призовавам да заемете решителна позиция, и то спешно", пише Бардо в открито писмо до световния лидер. Екранната легенда настоява да бъдат забранени веднъж завинаги "спортните убийства и убийствата за развлечение", каквито представляват трофейните ловни излети. Те не щадят нито един вид, тъй като силата на парите позволява да се нарушават всякакви правила. Бардо разобличи и дейността на ловните агенции в съучастие с частните и националните паркове. И всичко това под благосклонния поглед на някои африкански държавни ръководители.


Сесил, известният лъв от националния парк Хванге в Зимбабве, беше убит по време на лов от американски зъболекар - Уолтър Палмър, който плати 50 хиляди евро на специализирана зимбабвийска фирма, за да отстреля великолепното животно.