Поройните дъждове взеха жертви и предизвикаха паника сред хората

 

Три жертви взеха поройните дъждове, наводнили Централна България вчера. Двама души намериха смъртта си в Пловдивско, и още един - в Казанлък.

 

Само за района на Пловдив сигналите за паднали клони и дървета са били 270, а за наводнени сгради - над 100.

 

Междувременно, телефон 112, който трябваше да поема сигналите за спешни ситуации в цялата страна, просто не работеше. Това твърдят и хората, опитали да спасят автомонтьора, който загина при токов удар. Близките на загиналия от пожар, причинен от мълния, също не са успели да се свържат със спешния телефон.

 

Отводняването на сгради и подлези продължава. В следващите часове обаче се очакват нови валежи. Екипите по разчистването са прекъснали работа между 2 и 7 часа сутринта.

 

Любителски кадри показват как мъж се е оказал във водния капан в подлеза до Главната улица в Пловдив и се наложило да счупи витрината на магазина си, за да се спаси. Търговците от подлеза разказват, че са преживели истински ужас.


Монтьорът, който загина в автосервиз в Пловдив, е бил на 33 години. По време на бурята той опитал да спре тока в наводненото помещение, но бил поразен от токов удар.

 

„45 минути закъсня линейката, на телефон 112 никой не отговаряше, момчето два пъти се събуди, но после си отиде”, разказва Валентин Грозев. 

 

В пловдивското село Костиево мълния подпали къщата на 50-годишен строител, който загина в пожара. 


В болница е настанен и младият мъж, върху който паднаха тролейбусни жици. Районът продължава да не е обезопасен. След дъждовете в Пловдив, по някои улици се появиха и жаби.
 

 

Репортер: Илиян Велков