Вижте къде халба бира струва $8.50

Нова класация на най-скъпите ваканционни дестинации са направили от уебсайта за самолетен трансфер Hoppa, съобщава Independent.

 

Класацията е направена, като са пресметнати шест от обичайните туристически разходи. Сред тях са пътуване с такси на разстояние от 3 км, нощувка в хотел за един човек и храна. Стойността на чаша бира, кафе или бутилка вино също са добавени в сметките. Така е пресметната средната стойност на разходите за един човек на ден във всяка от дестинациите. Включени са градове както от крайбрежията на Централна Америка, така и европейски столици. Общо са класирани 19 града.

 

Най-големи разходи ще имат туристите, които посещават Дубай – средно по $397 на човек. В града те ще имат най-големи разходи за хотел - $306. Разходите за алкохол, очаквано, също са най-големи: халба бира струва $8.50, а бутилката е почти $25. Чаша кафе също е почти $5.50.

 

Ако планирате задокеанско посещение в Ню Йорк, имайте предвид, че това е втората най-скъпа дестинация. Ще трябва да похарчите $366, от които бихте направили най-голям разход за храна – $78.

 

Таксиметровият превоз е най-скъп в Дъблин – близо $15, а градът се нарежда на единадесето място с общи разходи за престой от $222.

 

Най-евтина дестинация е Шанхай. Разходът, който ще направи един човек за едно денонощие тук, е общо $186. Разходите за хотелски престой също са най-ниски - $107.

 

Ако търсите екзотично преживяване на ниска цена, може би Ботсуана няма да бъде правилният избор. Макар таксиметровият транспорт да е най-евтин – само един долар за 3 км, страната е на трето място с общи разходи от $321.

 

Друг африкански град е заел четвъртото място – Маракеш. Едно денонощие струва $318. Все пак разходите за храна са най-ниски - $14.50.

 

Едва $5.50 ще заплатите за бутилка вино в Каракас. Все пак общите разходите във венецуелската столица са в размер на $246, поставяйки града на осмо място.

 

Перуанската столица Лима заема десето място. Общият разход за престой е $225. Най-евтина тук е чаша бира - $1.43.

 

Ако сте любители на кафето, посетете Рим. Чаша кафе в италианската столица струва $1.40. А престоят във Вечния град струва $217, поставяйки го на 13-ото място.

 

Сред останалите скъпи градове в класацията са: Сидни, Лондон, Сингапур, Канкун и Париж.