По време на часовете децата носят маски за фехтовка и боравят със светлинни мечове

Първо по вида си джедайско училище показва на децата как да използват Силата, като се дуелират със светлинни мечове, пише в. "Дейли мирър".

 

Школата в Лондон, създадена от инструктора по бойни изкуства Файзъл Майън, се казва "Силвър сейбърс комбат академи" и приема ученици, за да ги обучава на доказани в историята техники за бой с меч в комбинация със сложни движения от битките в "Междузвездни войни". По време на часовете децата носят маски за фехтовка и боравят със светлинни мечове, които издават добрепознатия съскащ звук.

 

Учениците са окуражавани да посещават уроците, маскирани като любимите си герои, и да изработват сами костюмите си.

 

"Мечовете помагат на децата да се съсредоточат, защото светят със силата на въображението им. Интересът към класовете беше толкова голям, че решихме да предлагаме часове и за възрастни", казва инструкторът по тай чи.

 

След появата на седмия филм от поредицата, "Междузвездни войни: Силата се пробужда", курсовете в училището за джедаи на Майън се препълват.

 

"Аз съм роден и отгледан фен на "Междузвездни войни" и този факт може само да ме радва", коментира треньорът. "А и е чудесно, че традиционните бойни изкуства отново навлизат в поп културата, благодарение на тези чудесни истории".