Руският гений на леда Евгений Плюшченко събра звезден състав за спектакъла в "Арена Армеец“

Видео: "Моята новина"

 

Шоуто "Кралете на леда" взриви София. Руският гений на леда Евгений Плюшченко събра звезден състав за спектакъла на 23 април в "Арена Армеец“. 


Впечатляващият спектакъл бе бурно аплодиран от публиката, която дълго остана на крака, отказвайки да пусне звездите да се приберат зад сцената. Най-много овации събра настоящият световен шампион Хавиер Фернандес, за когото титлата е втора поредна. Бисът на звездите продължи 20 минути.

 

Видео: "Моята новина"

 

Свои изпълнения показаха още олимпийската шампионка Аделина Сотникова от Русия, европейските шампиони Томаш Вердер (Чехия) и Бриан Жубер (Франция), както и Флоран Амодио, Джони Уиър, Иван Ригини, Филип Канделоро и други. Жубер е носител на шест медала от световни първенства, десет отличия в Европейски шампионати и участник на четири олимпийски игри.Сред участниците беше и младата надежда на България Александра Фейгин. 
Общо 21 актуални олимпийски и световни шампиони излязоха за първи път един до друг в едно единствено шоу в подкрепа на руската легенда Евгени Плюшченко, който беше застигнат от нова коварна травма на гърба. 

 

Видео: "Моята новина"

 

След няколко консултации с личните си лекари, Плюшченко получи забрана да излиза на леда в следващите шест месеца, но за да не разочарова българските почитатели на фигурно пързаляне, им подари най-грандиозното шоу от серията "Kings on Ice" правено някога. 
 

"Изключително благодарен съм за подкрепата, която ми оказаха всички тези големи имена в спорта. Съжалявам, че няма да мога да се пързалям в последната част на шоуто в "Арена Армеец". След като разбрах какъв е интересът към това събитие в България, с моя екип решихме да подарим на феновете нещо специално. Уверявам ви, че такъв състав от фигуристи не се е събирал до момента. Кой знае, може някой ден един от зрителите в залата да стане следващият Плюшченко", сподели фигуристът дни преди шоуто. 

 

Видео: "Моята новина"

 

Освен на първокласните съчетания на олимпийските шампиони на Чехия, Русия, Испания, Германия, Франция и Швейцария, публиката се наслади и на невероятни музикални шедьоври. 
„Принцът на цигулката“ Едвин Мартън, свирил със звезди като Дзукеро, Сийл и Глория Гейнър и носител на наградата Emmy се включи в шоуто редом до звездите на фигурното пързаляне с изпълнения на своя Страдивариус, а на сцената застанаха и майсторите на класиката Vienna Strauss Orchestra. 

 

Шоуто е гледано от милиони зрители по света, а през 2016 година празнува своята 10-а годишнина. 

 

Вижте кадрите, които получихме в рубриката "Моята новина"!

 

Видео: "Моята новина"