Заведението е на летище в Сингапур

Откриха кафене, посветено на известно анимационно коте, на летище Чанги в Сингапур. В него се продават тематични продукти, както и храна и напитки с формата на малкото коте.

 

 

Героинята е дело на японската компания „Санрио”. Образът е създаден през 1974 г. в Токио. Регистриран е през 1976 г. и днес е световноизвестен герой.

 

Отначало Hello Kitty е трябвало да се казва „Бяло котенце“, тъй като по времето на създаването ѝ британската култура е доста популярна сред децата в Япония. Това предложение обаче е отхвърлено.

 

Многобройни продукти с образа на котето заливат пазара в САЩ още от създаването му. Въпреки че в началото целевата група са малките момичета, днес логото може да се види върху продукти за всички възрасти. Голяма част от тях са канцеларски материали, но има и хранителни стоки, дрехи, козметика, портмонета, компютри и дори самолети.

 

Редица известни американци са забелязвани с продукти на марката - Аврил Лавин, Камерън Диас, Хайди Клум, Стивън Тайлър, Кристина Агилера, Кармен Електра, Менди Мор, Парис Хилтън и други.