Хората в кв. „Разсадника” – в шок след екшъна във вторник

При престрелката между полицаи и обирджии във вторник загина Ицо Полицая – бивш служител на СДВР, работил в 9-о районно управление, който е излежал  присъда за въоръжен грабеж и скоро е излязъл от затвора.

По темата

Припомняме, че около 14:30 часа вчера двама въоръжени мъже обраха заложна къща на бул. „Ломско шосе” в София. След като отмъкнали 3 000 лева и 2 кг злато, двамата въоръжени крадци са подгонени от униформените. Започва преследване из столичните улици и престрелка, при която умира един от крадците.

Очевидци разказаха тази сутрин в „Здравей, България”, че са в шок. Обясниха обаче, че в столичния кв.  „Разсадника” често стават и грабежи, и катастрофи

Очевидците са чули силен шум, последвал е втори. „Помислихме, че е станала катастрофа. От едната кола излязоха полицаи, почнаха да викат „Залегни”. Ние се прибрахме в магазина, заключихме, понеже бяхме с деца”, разказа жена, която е видяла случилото се.

Очевидец става и репортерът на „Събуди се” Ева Костова. „Чух десетина гърмежа, помислих, че са пиратки. След това се чу втора серия гърмежи. Дойде патрулка. Успях да разговарям с хората от магазините отсреща. Момче от автосервиз залегнало зад кола, която ремонтирало. Имаше много засегнати коли от изстрелите”, каза Ева Костова.

Много хора от квартала споделиха, че се притесняват да излязат от домовете си и днес. Свидетелите заявиха, че обирджиите са действали много професионално.