Кандидатът за президент на САЩ била диагностицирана в петък

Хилъри Клинтън беше принудена да промени предизборния си график заради заболяване. Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ е с пневмония. Тя се почувства зле по време на възпоменателната служба в Ню Йорк за жертвите на атентатите от 11 септември.

По темата

На видеозапис се вижда как Клинтън залита, а хора от нейния екип ѝ помагат да се качи в автомобил.

Бившият държавен секретар престоя за кратко в близкия апартамент на дъщеря си Челси, а на излизане оттам каза пред журналисти, че се чувства много добре.

Няколко часа по-късно личният ѝ лекар съобщи, че в петък на Клинтън е била поставена диагноза пневмония и е назначено лечение с антибиотици. По време на възпоменателната церемония в Ню Йорк тя се е обезводнила.

От екипа на Клинтън обявиха, че на бившата първа дама й прилошало заради горещината. И действително, въпреки че температурата по това време в Ню Йорк е била около 27 градуса, топлината се е понасяла трудно заради високата влажност.

По-рано този месец, по време на предизборен митинг в Кливланд, Клинтън прекъсна за кратко речта си заради кашлица. 

Последното развитие около здравословното състояние на бившата първа дама подхранва много спекулации. Появиха се и предположения какво би станало, ако тя се откаже от президентската надпревара.

Редактор: Маргарита Стоянчева