Тя ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип

Три години ефективна присъда получи Анита Мейзер. Това реши Варненският окръжен съд, като наказанието ще се изтърпява в общежитие от открит тип. Скандалната миска се призна за виновна по двете обвинения - за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп в размер на 30 хиляди евро.

По темата

Освен това Мейзер ще трябва да плати обезщетение на близките на жертвата в размер на 150 хиляди лева. Пред NOVA адвокатите и на двете страни обявиха, че ще обжалват присъдата.

Във фаталната вечер Николай поискал да бъде вързан със свински опашки, които да скъса. Клип с демонстрацията трябвало да се изпрати до негови бъдещи работодатели. Според Мейзер, Николай настоявал да затегне хубаво връзките на шията му, за да ги скъса по-лесно.

Когато видяла, че се е задушил, опитала да скрие трупа му със сак, като го бутнала от масата. А за да си създаде алиби, че не е била у дома си, излязла да пазарува в магазини с охранителни камери. Едва след това повикала на помощ съседа си Кирил Вълчев - Киро Скалата. И потърсила полицията.

„Тези травми в областта на носа, разкъсването на съединението между носната кост и хрущяла и другите травми по тялото и крайниците на починалото лице са следствие на умишлено нанесени механични телесни повреди“, каза Иван Томов, адвокат на близките на жертвата.

„За нас беше най-важно, че тя беше осъдена за извършено престъпление по член 122, а именно - най-леката форма на причиняване на смърт по непредпазливост, а не за умишлено убийство, както се твърдеше от другата страна“, обясни Олег Атанасов, адвокат на Анита Мейзер.

Репортери: Нивелина Няголова, Искра Урумова