Те бяха публикувани на страницата на учебното заведение

Прокуратурата проверява нецензурни снимки на директор на столично училище, които са разпространени в мрежата.

Те са публикувани на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в София. Фотографиите на директора Асен Александров са с порнографско съдържание.

Ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител.

След това ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление и дали се налага да му бъде повдигнато обвинение.

Междувременно Александров, който е и съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с ресорния министър Меглена Кунева. Оставката му е приета, уточниха от МОН.

„Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения”, пише Александров в мотивите за оттеглянето си.

Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища.

Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Александров е в отпуск като директор на 51-во СУ „Елисавета Багряна“.

  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес