ДНК-тест е доказал самоличността на детето

В Съединените щати откриха бебе, откраднато преди 18 години. Арестувана е  жената, която е отгледала детето. Как се е стигнало до разкритието след толкова много време? - международният ни редактор Момчил Минков разказва. Камая Мобли била открадната от родилното, едва 8 часа след като се появила на бял свят.

По темата

Отвличането станало през лятото на 1998-ма в град Джаксънвил. Тогава около случая се вдигнал много шум. Полицията претърсвала всички преминаващи автомобили, лични домове и дори околните офиси. Но бебето така и не било намерено. 18 години по-късно, полицията получила сигнал - момичето живее в съседната Южна Каролина и не знае, че е било отвлечено.

„Полицията винаги търси нова информация. Дори когато случая се води архивен. Надяваме се, че сигнал или нова технология, ще тласне разследването напред”, обясни Майк Уилямс, шериф на Джаксънвил.

Арестувана е 51-годишна жена. Тя е отгледала детето като свое. Момичето и до днес мисли, че тази жена е истинската му майка. За да бъдат сигурни, полицаите ползвали услугите на лаборатория.

„Следователите взели днк проба от нея в началото на седмицата. И вчера получихме потвърждение, че това е Камая Мобли”, обясни Майк Уилямс, шериф на Джаксънвил.

На арестуваната Глория Уилямс е повдигнато обвинение в отвличане. А момичето вече се е запознало с истинския си баща, който бил на 18 години, когато детето се родило.