Срещата отбелязва 45 години от създаването на филмовата класика „Кръстникът“

Актьорският състав на филмовата класика „Кръстникът“ се събра отново тази събота в Манхатън близо половин век, след като поредицата излезе по екраните, предадоха световните агенции.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО, КАКТО И АРХИВНИ ОТ 70-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК, КОГАТО БЕШЕ ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМОВАТА КЛАСИКА ВИЖТЕ ТУК

Режисьорът Франсис Форд Копола, Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джеймс Каан, Даян Кийтън, Талия Шайър и Робърт Дювал посетиха заедно панел от нюйоркския филмов фестивал „Трайбека“.

Ал Пачино отпразнува 77-ия си рожден ден с младото си гадже (СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК)

Срещата отбелязва 45 години от създаването на филма, на която бяха прожектирани и първите две части на трилогията.

Легендата Робърт де Ниро стъпи на българска земя (ВИДЕО)

„Кръстникът“ разказва историята на двамата от доновете на италианската мафия в САЩ Вито и Майкъл Корлеоне, изиграни от Марлон Брандо и Ал Пачино.

Преди началото на филма обаче продуцентите от „Парамаунт пикчърс“ обмислят да уволнят режисьора Копола, тъй като не искат в лентата да участват нито Брандо, нито Пачино.

За ролята си Марлон Брандо трябва да пълни бузите си с памук и да преправя гласа си, за да може да изгради разпознаваемия образ на „кръстникът“ на мафията Вито Корлеоне.

„Той напълно се превъплъщаваше в героя“, каза си Копола за работата с известния актьор.

Един от основателите на фестивала „Трайбека“ е Робърт де Ниро в опит да съживи Манхатън след атентатите от 11 септември 2001 г.

 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.