Той не е имал право да носи оръжие или да използва такова с цел предотвратяване на кражба

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу охранителя, който рани с нож 19-годишен младеж след кражба в столичен мол. 

По темата

32-годишният Пламен Христов е обвинен за това, че на 23 декември миналата година е направил опит умишлено да умъртви Роберт Алау, като му нанесъл няколко удара с нож по тялото.

По договор Христов не е имал право да носи оръжие или да използва такова с цел предотвратяване на кражба в магазина, където е работел.

В деня на инцидента Алау бил с приятелката си в търговския център. Двамата влезли в магазина и взели няколко пуловера, които момичето отнесло със себе си в съблекалнята. Там установили, че лесно може да отстранят алармата и след като го направили, взели един от пуловерите и напуснали магазина. Малко по-късно двамата били застигнати от управителката на магазина, която ги обвинила в кражба. Алау започнал да я обижда и да се държи арогантно.

Тогава се намесил Пламен Христов. По насилствен начин го вкарал в пробната, където започнал да го удря – първо с юмруци, а след това извадил нож, с който нанесъл множество удари в областта на цялото му тяло.

Приятелката на Роберт Алау, която станала свидетел на случилото се, се обадила на тел. 112 и започнала да му оказва първа помощ. Пристигналите на място полицаи извършили оглед. Охранителят показал носения от него нож. Предстои насрочване на делото от съда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.