Това съобщиха от нейната канцелария на Даунинг стрийт 10

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Това съобщи нейната канцелария на Даунинг стрийт 10, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА. 

Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на вчерашните избори парламентарното си мнозинство. 
Днес няма да бъдат обявявани други бъдещи назначения, казаха от офиса на Мей. 

По темата

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство на малцинството, подкрепено от малка северноирландска партия. Десноцентристката Демократична юнионистка партия, която е привърженик на Брекзита, спечели 10 мандата в Камарата, с които ще допринесе за формиране на крехко мнозинство. Представители на партията заявиха само, че ще преговарят с консерваторите, но засега не е ясно какви ще бъдат исканията й. 

В същото време, рекордните 200 жени или близо една трета от депутатите и над 40 открити гейове, лесбийки и бисексуални ще заседават в новия състав на Камарата на общините в Лондон след вчерашните избори. 

Парламентарната група с най-многочислено женско присъствие ще бъде лейбъристката - половината избрани лейбъристи са жени. Единственият представител на малката Зелена партия в Камарата също е жена.  

Вотът вчера доведе до малко увеличение на броя на жените парламентаристи в сравнение изборите през 2015 г., когато в Камарата влязоха 191 жени. Но изборите в четвъртък постигнаха рекорд по избрани открити хомосексуалисти и бисексуални, както и рекорден брой кандидати с променен пол. По данни на правозащитни групи в Камарата на общините предстои да заседават до 44 открити гейове, лесбийки и бисексуални, отбелязва още "Ройтерс".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.