Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу мъжа, убил детето

Окръжна прокуратура във Видин внесе в съда обвинителния акт срещу Николай Шанков, който в началото на май в село Слана бара уби 3-годишната Аксиния.

По темата

На 21 март тази година Шанков бил предсрочно пуснат от затвора. След като излязъл, той се върнал при майката на тригодишната Аксиния, с която живеел на семейни начала в стопанския двор на село Слана бара. Двамата работели в кравеферма в селото.

На 5 май майката на детето завела кравите на паша, а в стопанския двор останали две от децата й, едното от които - Аксиния.

От прокуратурата уточняват, че след като Шанков влязъл в стаята, в която се намирала Аксиния, тя се разплакала. Това ядосало Шанков, тъй като искал да спи.

Той казал на детето да спре, но то продължавало да плаче. Тогава Шанков започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото, съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Детето паднало на земята, а Шанков продължил да му нанася удари с ръце и крака, докато детето спряло да диша и да реагира.

Съдебно медицинската експертиза е установила, че тригодишното дете е починало в резултат на нанесения му жесток побой от Шанков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.