Патриотите не искат паметникът да се дава на социалистите

Спор в парламента. Повод за пререканията на депутатите отново стана собствеността на паметника на Бузлуджа. Обединените патриоти излязоха с декларация срещу връщането на монумента на БСП.

CNN: Бузлуджа – българското НЛО (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Декларацията казва просто, че не може да се предостави тази частна държавна собственост на една партия за партиен музей и за място на партийно поклонение. Този връх е символ на много исторически събития”, заяви Милен Михов.

Трябва ли БСП да си вземе чинията на Бузлуджа?

„Бузлуджа не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България и единственото, което искаме, е да го съхраним”, заяви от своя страна депутатът от левицата Антон Кутев.

ЗАСЕГА: БСП няма да получи комплекса "Бузлуджа"

„Патриотите да се разберат с Бойко Борисов. Премиерът е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи. В момента Патриотите са управляващи. Ако имат идеи за това как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта – нека да го направят”, допълни Кутев.

Паметникът на Бузлуджа се разпада

Междувременно от БСП поискаха и оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради системно несправяне с проблемите в системата, както и заради обществения натиск и протестите миналата седмица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.