"Това е боклук", заяви той за расизма

Един от лидерите на британските неонацисти Кевин Уилшоу шокира последователите и сънародниците си с изненадващо признание. Той обяви, че има еврейски произход и нарече расизма „боклук”. Освен това призна, че е хомосексуалист.

В интервю за Channel 4 News Уилшоу каза, че съжалява за действията си в миналото и напуска редиците на неонацистите. Той разказа как, бидейки евреин по майчина линия, е успявал да се справи с принадлежността си към една антисемитска организация. Много по-трудно обаче му било да съчетае хомосексуалността си с хомофобията, която изповядвали неговите другари.

Уилшоу призна, че е участвал в сблъсъци, но те са били изключително при самозащита.

„По време на престрелките в Лийдс разбих един стол за главата на някого”, спомни си той.

И подчерта, че никога не е употребявал насилие срещу малцинства.

"Знам случаи, при които хората са бити, само защото са черни. Но това беше отвратително и точно то преобърна мислите ми", подчерта Уилшоу.

Сега той смята да се бори срещу доскорошните си другари: „Искам да ги нараня. Искам да нараня онези, които разпространяват този боклук (расистката идеология), която живее чрез лъжи и пропаганда”.

През 80-те години Уилшоу става един от основателите, а след това и лидерите на Британския национален фронт. Организацията защитава "чистотата на расата" и иска прогонване на  всички имигранти от Обединеното кралство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.