Рекет, палежи на коли и страх е завладял собствениците на траурни агенции в града

Специализирана полицейска акция се провежда в района на Бургас. Обект на проверките са траурните агенции, действащи на територията на града. 

Операцията идва на фона на скандали между собствениците на местните траурни бюра.  Две катафалки бяха запалени само за няколко месеца.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОПЕРАЦИЯТА

Рано в четвъртък сутрин служители на Икономическата полиция, Комисията за защита на потребителите и РЗИ влязоха  в частните погребални агенции.

Служителите проверяваха документите на всяка една фирма, включително и на тази, чиято катафалка бе запалена преди седмица с коктейл "Молотов".

Ще се проведат и директни разговори с представители на фирмите, за да могат да бъдат локализирани случаи, в които е имало директни заплахи и ксвени такива. 

Има сигнали и за отнети по нелоялен начин поръчки, най-вече за чужбина. Тяхната стойност обикновено надвишавала 10 хиляди лева

След като част от погребалните агенции не отвориха в опит да избегнат проверките на полицията, автомобилите им бяха принудително транспортирани до КАТ. Те ще бъдат проверени за това дали отговарят на условията за тази дейност. 

СИНХРОН Кристиян Киров- упр погр  агенция/Лека репрасийка нали ,елате щото ще ви изнесем колите,някаква проверка в КАТ ще ни извършат. Нетърпеливи просто, щяхме да  дойдем и да им ги закараме/

Според Кристиян Киров, управител на погребална агенция, няма война между фирмите в траурния бизнес. Само една фирма нарушавала добрия тон на работа.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.