Дубай ще влезе в Книгата на Гинес с най-голямото светлинно и лазерно шоу

С пожелания за мир и спокойствие светът посрещна новата година. Жителите на европейските столици посрещнаха 2018 година с фойерверки, тържества и улични партита, докато отвъд Атлантическия океан празнуващите в Ню Йорк трябваше да се подложат на смразяващ студ, за да видят спускането на култовата кристална сфера в Ню Йорк.

ЗАРЯТА ПО СВЕТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ ТУК

Дубай ще влезе в Книгата на Гинес с най-голямото светлинно и лазерно шоу на небостъргача Бурж Халифа.  С фойерверки над Червения площад Москва посрещна 2018-та.

Честита 2018-а година, приятели!

Париж посрещна 2018 г. с фойерверки и пиротехнически ефекти край Триумфалната арка, като хиляди парижани и гости на столицата се стекоха по празнично украсения булевард Шанз Елизе. След няколко терористични нападения във Франция през последните две години властите взеха всички необходими мерки, като мобилизираха за празниците 99 000 войници и полицаи.Чантите на празнуващите бяха проверявани, преди да бъдат допуснати на булевард "Шанз-елизе", където бяха разположени бариери, за да предотвратят нападения с превозни средства.

Най-въздействащите снимки за 2017-а (ГАЛЕРИЯ)

В речта си за Новата година френският президент Еманюел Макрон призова европейците да подкрепят неговия проект за континента. Френският държавен глава е разработил програма за засилване на европейската интеграция, включително създаването на европейски министри по бюджета и финансите. 

Най-големите Photoshop гафове през изминалата година (ГАЛЕРИЯ)

В Германия десетки хиляди души си дадоха среща в района около Бранденбургската врата, за да посрещнат Нова година. Фойерверки озариха небето на германската столица точно в полунощ. Партито на открито на булеварда е смятано за най-голямото в Германия, но големи чествания на празника имаше и в Хамбург, Кьолн и Мюнхен.

По време на честването на Нова година в Берлин са регистрирани оплаквания за сексуални посегателства, съобщи в Twitter полицията. Заподозрените вече са арестувани. Не се съобщава броят на пострадалите, нито от какви действия са се оплакали.

Великобритания посрещна 2018-та с фойерверки, в момента, в който Биг Бен удари полунощ. Часовникът бе задействан временно по случай Коледа и Нова година, след като бе спрян през месец август във връзка с 4-годишна реставрационна програма.

Скандали, гафове, първи дами и годежи през 2017-а

През 2018 г. Полша отбелязва 100-годишнината от възстановяването на държавността си.  Десетки хиляди поляци се събраха на концерти на открито във Варшава и други градове. 

При минус 12 градуса по Целзий, стотици хиляди хора посрещнаха Нова година на Таймс Скуеър в американския град Ню Йорк. 

Десетки филипинци бяха ранени от фойерверки при едни от най-шумните празненства в Азия. Президентът Родриго Дутерте подписа указ, ограничаващ използването на фойерверки само на определени места, като близо до молове и паркове. Много филипинци, повлияни от китайските традиции, вярват, че шумното посрещане на Нова година помага за прогонването на злото и лошия късмет. Те обаче довеждат това суеверие до екстремни прояви, като взривявят опасно големи фойерверки и стрелят с огнестрелно оръжие във въздуха, въпреки опасността да бъдат арестувани.

Хороскоп за 2018-а година (ВИДЕО)

Мнозина японци посрещнаха настъпването на новата Година на кучето по традиционния начин - с молитва за мир и щастие в съседните шинтоистки храмове, и с новогодишна трапеза, включваща скариди и сладък черен боб. Мнозина от тях се наредиха на опашка, за да се редуват да ударят камбаната в шинтоистки храмове 108 пъти в полунощ.

От пристанищния мост в австралийския град Сидни се стече водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, който отбеляза легализирането на еднополовите бракове в Австралия. Многоцветният спектакъл бе кулминацията на празненствата на пристанището в Сидни. Те бяха наблюдавани от 1,6 милиона души, а шоуто с фойерверките, най-мащабното досега, беше с продължителност 12 минути.

Преди австралийците новозеландците в Окланд посрещнаха 2018-а с 5-минутна заря край кулата Скай тауър. Но все пак първи имаха привилегията да приветстват Нова година имаха тихоокеанските народи на Самоа, Тонга и Кирибати. Местните хора изпратиха 2017-а с много настроение и традиционни и танци. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.