Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”

Четиримата обвинени за отвличането на Адриан Златков се изправят пред съда. Магистратите гледат мерките им за неотклонение.

Четирима души - с обвинение за отвличането на Адриан Златков

Златков беше похитен на 30 август миналата година и върнат на 11 септември. Около пет месеца по-късно стана ясно, че има четирима задържани, но не като организатори, извършители или поръчители на неговото похищение, а като помагачи.

Кои са задържаните за отвличането на Адриан Златков?

До момента е ясно, че тяхната роля в отвличането е свързана с две от колите, с които е извършено то. Марките на автомобилите са установени от свидетелски показания, както и чрез записи от камери. Едната от колите е намерена опожарена.

В разследването са се включили и разследващите от Сърбия, тъй като по информация на NOVA SIM картите, използвани при искането на откупа, са именно от сръбски мобилни оператори. През тях протичала комуникацията за откупа с бащата на Адриан. 

Има показания на двама свидетели, които твърдят, че малко преди покушението са затъмнили стъклата на колата, докарана от Ториното. А марката съвпадала с автомобила, с който е отвлечен Златков. Според защитата доказателства за това няма. Самите обвиняеми твърдо отричат да са помагали в отвличането. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Бащата на Адриан Златков пред NOVA (ВИДЕО)

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за Ивайло Борисов-Ториното, неговия шофьор Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова.

Златко Баретата не е разпитван за отвличането на Адриан Златков

По непотвърдена информация преговорите за откупа са водени от жена. Дали това е именно задържаната Здравка Стефанова все още не е ясно. 

Според прокуратурата, ако не останат в ареста, четиримата има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Двама от обвиняемите имат криминално минало - по една условна присъда. Здравка Стефанова е лежала в затвор извън България. 

Репортери: Десислава Георгиева, Владислава Тричкова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.