"Путин е силен и умен, но не бъдете наивни", каза френският президент в интървю за "Фокс Нюз"

Президентът на Франция Еманюел Макрон определи в интервю Владимир Путин като силен лидер, стремящ се да направи своята страна велика и призова западните лидери да имат внимателен подход към Русия.

Макрон: Ударите срещу Сирия бяха успешни от военна гледна точка

„Мисля, че той е силен президент. Иска Русия да бъде велика. Хората се гордеят с неговата политика. Той е силен и умен, но не бъдете наивни“, заяви Макрон в интервюто си за „Фокс Нюз“ преди своята визита в САЩ.

СЪЮЗНИЦИТЕ НА САЩ: Франция и Великобритания срещу употребата на химически оръжия

Еманюел Макрон предполага, че след приключване на войната с терористичната групировка ИДИЛ в Сирия, Париж, Вашингтон и техните съюзници трябва да имат ключови позиции в тази близкоизточна държава.

СЛЕД УДАРИТЕ В СИРИЯ: САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ЕС се въздържа

„След това на нас ще ни се наложи да построим нова Сирия. В деня, в който приключим войната срещу ИДИЛ, ако се оттеглим напълно, дори и от политическа гледна точка, ние ще отстъпим ключови позиции на иранския режим, на Башар Асад и другите. И те ще подготвят нова война, ще поддържат нови терористи“, заяви Макрон.

БИТКАТА ЗА СИРИЯ: Противопоставянето между Вашингтон и Москва се задълбочава

Френският президент изрази надежда, че САЩ няма да въведат мита за стоманата и алуминия от страните на ЕС и сравни такава стъпка с начало на търговска война.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.