Великолепната четворка подготви виртуално турне

35 години след раздялата си Агнета, Бени, Бьорн и Ани-Фрид се събират отново за подготовката на виртуално ABBA турне.

АРХИВНИ СНИМКИ НА КУЛТОВАТА ШВЕДСКА ГРУПА ВИЖТЕ ТУК

АББА се събират за нов проект

Докато работят по новия си проект, легендарните музиканти решават да влязат заедно в студиото. И го правят. И усещането им е, че времето е спряло и са били разделени за кратка ваканция.

Продават пиано на АББА за 1,2 млн. долара

Много е забавно!", споделят те.

„Mamma mia! 2" излиза по кината през 2018 г.

А резултатът са две нови песни, едната от които, "I Still Have Faith In You", ще бъде представена от холограми на четиримата музиканти в специално ТВ предаване, продуцирано от NBC и BBC, което ще бъде излъчено през декември, 2018 г.

АББА издават песен след 35-годишна пауза

"Ние може и да сме остаряли, но песента е нова... И е хубава."
 

Култовата шведска група е основана през 1972 година. Официалният тираж на албумите им е 400 млн., което ги прави най-продаваната група след "Бийтълс". Пробивът им е на Евровизия '74 с хита "Ватерло".

За 10 години групата AББA издава осем албума.

АВВА се разпадат в края на 1982 г. и за последно пеят заедно през 1986 г. в специално телевизионно участие. Компилацията “ABBA Gold”, издадена през 1992 г., е най-продаваният албум за всички времена във Великобритания

АББА продължава да продава 2-3 милиона копия от албумите си годишно. 

Създадената през 1999 г. мюзикъл "Mamma Mia!", в основата на който са песните на групата, е гледан от около 60 милиона души по света.

Последният съвместен концерт на Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста беше през 1980 година, а за последен път четиримата бяха заедно през 2008 година на премиерата на филма "Мама миа".