Институциите молят всеки да провери дали е прехвърлена собствеността на стария му автомобил

Десетки българи са заплашени със съд и тежки присъди в Гърция само заради това, че не са сменили собствеността на автомобила си.

МИСТЕРИЯ НА КРИТ: Има ли връзка между случаите на изчезнали българки?

Няколко наши сънародници са подали сигнал, че са арестувани в Гърция и обвинени за трафик на хора. Всъщност трафикът бил извършван с коли, които те притежавали преди години. Продали ги и имали документи за сделката. Новите собственици обаче така и не прехвърлили собствеността.

Така под ударите на закона в южната ни съседка на практика може да попадне всеки българин, който не е сменил собствеността на колата си. За това четири институции се заеха със задачата да решат този проблем.

Валентин Радев: Запознахме посланиците с надеждната охрана на границата ни

„В момента по инициатива на продавача не може да се пререгистрира автомобилът. Искането трябва да се направи от купувача. А когато става дума за недобросъвестно лице, става ясно, че то има интерес да кара този автомобил с чужд талон ”, обясни омбудсманът Мая Манолова.

Гръцката полиция залови 248 кг марихуана

„По гръцкия наказателен кодекс наказателна отговорност за извършване на престъпление носи и водачът, и собственикът на превозното средство”, заяви външният министър Екатерина Захариева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.