В някои столични квартали улиците са се превърнали в реки

Гръмотевична буря се разрази над София. Зрители на NOVA изпратиха видоклипове в рубриката ни "Моята новина" на проливния дъжд, който се изля над столицата.

Трафикът в центъра на града е изключително затруднен. Ключови кръстовища се превърнаха в реки. Около 50 л/кв.м са се изсипали в късния следобед над столицата.

Протекоха тавани на търговски центрове, метростанциите „Сердика” и "Централна жп гара" се наводниха, както и подлезът при Софийския университет. По информация на Столична община метрото не е преустановявало работа, но някои от входовете към него бяха затворени, което изненада неприятно столичани. Такава бе ситуацията на метростанция „НДК”.

Около 1500 сигнала са получени на аварийнтото звено в Столична община за затруднено движение и наводнени улици и квартали. По булевардите „Г.С. Раковски” и „Васил Левски” изби и канализационна шахта.

Над 900 от сигналите са за наводнени сгради, останалите са за наводнени подлези и метростанции, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Лошото време оставило без електричество два столични квартала – „Младост” и „Красно село”. Има много подадени сигнали в районите на „Надежда“, бул. „Ломско шосе“, Околовръстния път на София.

Временно бе спряно движението на някои трамваи заради поройния дъжд по пл. "Възраждане" и бул. „Дондуков”. На някои места в града не работят светофарите. Всички аварийни екипи работят по отстраняване на повредите, съобщиха от Столична община. 

На снимката: Метростанция "Г.М. Димитров"

Бул. "България" след НДК за известно време беше затворен за движение заради закъсали автомобили. Образува се километрично задръстване на бул. "Арсеналски", сигнализираха зрители на NOVA.

Във Facebook групата "Забелязано в София" потребители споделиха видеоклипове на столичен мол, който протече след обилния дъжд.

Припомняме, че жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е в сила за цялата страна. 

СЛЕД ПОРОЯ В ДУПНИЦА: Водата разруши цяла улица и стълби (ВИДЕО)

В цялата страна се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Количествата на валежите ще достигат до 25-30 л/кв.м.

В Twitter също се появи клип на друг търговски център, който е протекъл.

В столичния квартал "Младост" колите са под вода.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.