Очаква се до октомври споразумението между Великобритания и Европейския съюз да бъде готово

Brexit ще се отрази на всички области на живота. Това стана ясно на дискусия за бъдещето на Съюза след излизането на Великобритания.

Посланик Хопкинс: 75% от споразумението за Brexit е договорено

Според британския посланик у нас Островът държи да работи заедно с Европа по теми, като сигурността, полицейското и съдебно сътрудничество, образованието и икономиката. До момента 25% от темите, които трябва да се уточнят между Съюза и Великобритания, още не са договорени за времето след 2020-та година. Очаква се до октомври споразумението между Великобритания и Европейския съюз да бъде готово, а в следващата половин година - и ратифицирано в парламентите на страните-членки.

Тереза Мей обещава милиарди лири за здравеопазване след Brexit

„Има желание за оставане на най-близки партньори, но това става на реципрочна основа. Ако не е договорено дали ще имаме визи или не, може би въвеждането на визи. Затруднена доставка на някои от стоките за ежедневна употреба. Около 80 хиляди граждани се намират във Великобритания, сега  преходния период ще се ползват като от страна-членка”, каза Екатерина Захариева.

„След март догодина ще отворите картата и ще видите, че Великобритания е на същото място. Искаме да останем близки приятели, надеждни партньори и стабилни съюзници в бъдещите години”, заяви Н.Пр. посланик Ема Хопкинс.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.