Тя призова отговорните институции да дават подробна информация за случващото се

„На никой от стопаните не беше предоставен документ, че от неговото стадо е взета проба и е дала положителни резултати. Надяваме се сега да започнат да го правят”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

Радев и Порожанов искат пълна подкрепа от НС в борбата с чумата

Тя коментира мерките, които предприеха институциите за ограничаване на чумата по дребните преживни животни, регистрирана в Странджанско. Нинова призова отговорните институции да разпространяват подробна информация за случващото се както на земеделските стопани, така и на цялото общество.

„Липсата на информация доведе до истерията в цялата страна“, допълни Корнелия Нинова.

Съветник на земеделския министър: Избива се само заразеното стадо

„Днес правят същата грешка и това отново ще е проблем. Министърът рано сутринта от телевизиите обявява, че в Болярово има огнище. Кметът на селото не знае нищо, чул го е от телевизора. Хората в Болярово изпадат в паника. Така не се прави, това е фатална грешка. Информира се на място, прави се щаб, уведомяват се хората, предоставят им се документи и тогава излизаш по телевизията да говориш“, допълва още Корнелия Нинова.

Две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума (ВИДЕО)

Тя обърна внимание и на предвидените от правителството компенсации за евтаназираните животни, които според нея не са в достатъчен размер, за да възстановят реалните щети, пише БГНЕС.

Нинова отрече твърдението на вътрешния министър Валентин Радев, че по време на проведения извънреден Председателски съвет от БСП са се съгласили да продължат мерките по отношение на кризата с чумата по дребните преживни животни.

Баба Дора: Няма да дам стадото си, лъжат, че е заразено

„Това не е вярно“, увери Нинова, а за да докаже твърденията си, тя по ангажимент да бъдат публично оповестени докладите от проведеното заседание.

ГНЯВ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.