"Гасени са цигари по тялото и лицето й", казаха за NOVA от прокуратурата

Шокираща история от Добрич. 18-годишно момиче е държано в плен в продължение на 20 дни. Похитителят, който е наркозависим мъж, я е изтезавал. Съдът остави насилника в ареста, а момичето е в тежко състояние в болница.

Обвиняем е 32-годишният Мирослав Дяков. Според прокуратурата той е държал Виктория Георгива против волята й и е притежавал наркотици. Мъжът е със съдебно минало - лежал е в затвора, осъждан е шест пъти. Сега обаче отрича обвиненията. 

След повече от 20 дни в плен 18-годишната Виктория Георгиева се възстановява в болницата в Добрич. Майка й се тревожи повече от всеки друг. 

„На 4-и бяхме заедно в града. Аз почивах, а тя излезе да пие кафе и повече не се върна”, разказа Атанаска Димитрова, майка на Виктория.

Телефонът на момичето бил изключен. Пет дни по-късно майката отишла в полицията и обявили Виктория за издирване. А след две седмици я намерили в апартамента на Мирослав Дяков в безпомощно състояние. 

"Касае се за брутално изтезаване на това момиче. За нанесени вероятно множество удари по цялото й тяло. Имало е следи от гасене на цигари по тялото и лицето й", каза за NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

ОЧИ В ОЧИ С ПРЕСТЪПНИКА: Полицаят, спасил отвлечената жена от избягалия затворник

„Това не може да бъде описано с думи. От 21 години работя като лекар. Това, което видях, не бях го виждал досега. Проблемът не е толкова физически, който ние ще решим, а е психически - там лечението ще е дълго и трудно”, на мнение е д-р Бисер Ботев, зам.-директор на МБАЛ – Добрич.

Виктория и Мирослав се познавали от преди изчезването на момичето.

„Една вечер преди случката Виктория посред нощ дойде с него вкъщи. Аз й се скарах. Казах й, че няма как по това време да идва с чужди хора вкъщи. Човекът пушеше цигара и буквално не можеше да улучи пепелника в диаметър може би на 15 сантиметра”, разказва Атанаска Димитрова, майка на Виктория.

Виктория признала пред прокуратурата, че пуши марихуана. Смята се, че е отишла по собствено желание в апартамента на Мирослав.

„Доказателства за това са дали наркотиците, които са намерени при претърсването”, заяви Пламен Николов, окръжен прокурор на Добрич.

Мъж получи 15 години затвор заради опит да отвлече съпругата си

Доказателствата за съседите на Мирослав са очевидни. Звънецът на домофона е изкъртен, а стъклото на вратата счупено, за да се влиза и без ключ.

„От миналата година досега съм викал 110 пъти полицията. 110 пъти съм се обаждал на телефон 112. Денем и нощем ни тормози”, оплака се Стоян Станев.

Последно Мирослав излязъл от затвора през 2015 г., но съседът е скептичен към системата.

„Няма кой да го осъди! Мога да Ви покажа писмата от прокурата - няма достатъчно данни, за да бъде осъден”, категоричен е Стоян Станев.

Мирослав вероятно ще бъде обвинен и в причиняване на телесна повреда. А майката на Виктория за първи път след повече от 20 дни я видя в ясно съзнание.

На Мирослав са повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества, за което се предвижда 1 до 6 години затвор. Второто обвинение е незаконно лишаване от свобода, което е продължило повече от две денонощия и е било по особено мъчителен начин за пострадалата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.