Той беше арестуван за убийството на Виктория Маринова

Пред германски съд в Хановер ще бъде изправен Северин Красимиров, който беше задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Съдът ще реши дали Краисимиров да бъде екстрадиран в България. Чрез ДНК анализ разследващите са установили, че 21-годишният Красимиров е изнасилил и убил Маринова.

Германските власти са задържали Красимиров във вторник вечерта - осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град.

СНИМКИ НА СЕВЕРИН ВИЖТЕ ТУК

Екип на NOVA е на мястото в Германия, където беше задържан Северин. На пресконференция германските власти обясниха подробности по задържането на младежа. От полицията обясниха, че цялата процедура по връщането на заподозрения у нас може да продължи максимално 40 дни.

Пред местния съд в град Щаде Северин Красимиров първо трябва да даде съгласие, а областният съд да потвърди това решение и така да бъде изведен от страната. Местните медии коментират, че когато има такова съгласие, процедурата минава значително по-бързо. При всички положения обаче Северин няма да бъде съден в Германия, защото има Европейска заповед за арест.

Роднините на задържания Северин: С него е имало и още двама души

Полицията в Германия: Екстрадицията на Северин Красимиров ще е до 40 дни

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.