Тя подозирала, че президентът на САЩ не е искрен

Годеницата на убития журналист Джамал Хашоги отказа да се срещне с Доналд Тръмп. Хатидже Ченгиз казала, че не вярва, че президентът е искрен с декларациите за  разследването на убийството. Според Ченгиз  поканата е направена само, за да може Тръмп да повлияе на общественото мнениe.

Рияд: Убийството на Хашоги е предумишлено

Хашоги, който избяга от Саудитска Арабия, често критикуваше политиката на кралското семейство в Рияд. Той беше убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където искал да извади документ, за да се ожени за Хатидже. След като няколко пъти смениха версията, от Рияд признаха, че Хашоги е станал жертва на планирано убийство.

Отговорните за убийството на журналиста Джамал Хашоги ще бъдат съдени в Саудитска Арабия. Това подчерта министърът на външните работи на арабското кралство Адел ал-Джубейр на срещата на арабските лидери в бахрейнската столица Манама, предава AFP, цитирана от „Фокус”. По-рано Анкара настоя заподозрените да бъдат екстрадирани и предадени на турската правосъдна система.

„По въпроса за екстрадицията – лицата са граждани на Саудитска Арабия, задържани са в Саудитска Арабия, разследването е в Саудитска Арабия и те ще бъдат съдени в Саудитска Арабия", обясни първият дипломат на Рияд в рамките на регионалния форум за отбрана, който се провежда в Манама.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова в петък за екстрадирането на 18 саудитски граждани, за които се твърди, че са замесени в убийството на Хашоги, правителствен критик на Рияд, убит в консулството на арабското кралство в Истанбул.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.