За тази цел желаещите ще трябва да заплатят 8 хиляди долара

Американска старт ъп компания възнамерява да подмладява старци, като им прелива кръв от млади и жизнени доброволци, пише в. "Метро".

Преливане на кръв от подрастващи подмладява мозъка

Името на основаната от Джеси Камазин фирма е "Амброзия медикъл". Компанията обещава бърз ефект на богатата и застаряваща клиентела. За да получат вливане от 1 литър младежка кръв, желаещите ще трябва да заплатят 8 хиляди долара. На сайта на "Амброзия" били получени вече хиляди заявки.

Гримът подмладява

Изданието отбелязва, че не съществуват никакви медицински доказателства от ползата при преливане на хора на "младежки" банки кръв. Въпреки това компанията е получила заявки в пет големи американски градове в САЩ, в които е открила свои офиси.

Медитацията подмладява мозъка със 7 години

Джеси Камазин основава новия си бизнес на предишно изследване, проведено от биотехнологичната калифорнийска компания Алкахест. При проведени от нея експерименти кръв на 18-годишни младежи била инжектирана в едногодишни мишки (което за гризачите е равностойно на 50 човешки години). Опитните животни ставали значително по-активни и започвали да се държат като млади самци. Значително се подобрила и паметта на животните.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.