Текат последни приготовления на червения килим

По-малко от 24 часа до голямата нощ на Холивуд - раздаването на наградите „Оскар”. Церемонията обещава да бъде една от най-интересните, но тази година ще бъде без водещ.

На червения килим текат последни приготовления за предстоящия невероятен спектакъл. Тазгодишната церемония ще бъде не само празник на филмовото изкуство, но и на уникалната музика, защото във фокуса на едни от номинираните филми е точно музиката от „Роди се звезда” с Лейди Гага и Брадли Купър, както и „Бохемска рапсодия” с „Куин”.

300 готвачи и 600 сервитьори за партито на "Оскар"-ите

“Куин” вместо комедиен монолог –  така ще стартира 91-вата церемония по раздаването на „Оскар”-ите. Групата е във фокуса на филма “Бохемска рапсодия”, който е с 5 номинации, включително за най-добър и най-добър актьор в главна роля за Рами Малек в превъплащението му на Фреди Меркюри.

Песните на Малек са изпълнявани от Марк Мартел. Той е Канадец и започва да пее църковна музика докато китаристът, с който работи не му казва, че гласът му прилича на легендарния Фреди Меркюри. Марк започва да пее в група, която изпълнява песни от творчеството на “Куин”, а продуцентите на “Бохемска рапсодия” го канят да бъде гласът зад гласа на Фреди Меркюри. Те смесват неговите изпълнения с оригинални записи на “Куин”.

Лейди Гага и Брадли Купър също ще пеят на церемонията – номинираната за най-добра филмова песен – “Повърхностен”. Шоуто обещава още много музика и звездни изпълнения.

Как ще изглежда сцената на ”Оскар”-ите?

Сцената за най-голямата нощ на Холивуд е вече готова. „Това шоу ще е  много динамично – това е една вълнообразна скулптура, която лети, върти се, движи се напред-назад, нон стоп”, казва дизайнерът Дейвид Коринс. Той е приготвил арт-инсталация от 116 стиропорни панела, които оформят мизансцена. Към тях са добавени и 26 хиляди кристала „Сваровски” и 40 хиляди рози.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.