Зародиха се големи дебати за личността на Владимир Зеленски

Марионетка ли е фаворитът за президентския пост в Украйна? Около личността на комика Владимир Зеленски има големи дебати, заради работата му за един от най-известните олигарси в страната. Зеленски спечели първия тур на президентските избори, но много негови критици, сред които и настоящият президент твърдят, че истинската победа е била за хора, които дърпат конците на шоумена.

В Украйна започна предизборната кампания

Наглед всичко започна като шега за Владимир Зеленски, който се присмя на новогодишната реч на президента Петро Порошенко и държа своя.

"Скъпи украинци, обещавам ви, че ще се кандидатирам за президент на Украйна и още сега изпълнявам своето обещание - ето, кандидатирам се. Нека го направим заедно, честита Нова година, поздравявам ви с вашия нов слуга на народа", обърна се към своите съграждани тогава комикът.

Обвиненията към Зеленски са, че не е само слуга на народа, а и на известния си шеф в телевизията. Каналът 1+1 е един от най-гледаните в Украйна и по него върви сериала, в който Владимир Зеленски играе ролята на честен президент. Собственик на канала е милиардера и противник на Петро Порошенко Игор Коломойски. "Съдбата ме изправи във втория тур на изборите срещу марионетката на Коломойски”, коментира настоящият държавен глава на страната Петро Порошенко. Не закъсня и отговорът на Зеленски, който заяви: „"Работим на базата на договора ми в телевизията. Всичко е точно, просто бизнес".

Комик и настоящият държавен глава - на балотаж в президентския вот в Украйна

Милиардерът Игор Коломойски е бивш губернатор на Днепропетровска област, банкер и собственик на авиокомпании и футболен клуб. Притежава общо 8 телевизионни канала. Самият кандидат-президент твърди, че отношенията му с Коломойски са само професионални. В медиите има много спекулации, че когато вземе властта Зеленски ще върне на олигарха контрола върху най-голямата банка в Украйна. Тя му беше отнета от държавата, след като Порошенко дойде на власт. Зеленски обръща на шега въпросите за това.

Володимир Зеленски печели първия тур на президентските избори в Украйна

"Вижте, не се кандидатирам за президент, за да върна Приват Банк. Би било доста странно. Дали искам да загубя живота и репутацията си? Не съм луд, а съвсем адекватен. Засега”, допълни още победителят на първия тур на президентските избори в Украйна. Зеленски твърди че, е в процес на закриване бизнеса си, свързан с телевизията и с нейния собственик. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.