От левицата смятат, че излизането в отпуск на Пламен Георгиев не е достатъчно

БСП внесе подписка за отстраняването на шефа на КПКОНПИ. След като стана ясно, че прокуратурата ще го проверява, Пламен Георгиев излезе в отпуск. От БСП обаче смятат, че това не е достатъчно. Затова и внесоха подписи в деловодството на парламента за освобождаване от длъжност на шефа на КПКОНПИ. 

„Първо не знаем какво са внесли БСП, второ не знаем дали има законово основание за искането на тази оставка. Не може БСП, която има депутати с повдигнати обвинения, те да дават морална оценка. Нека институциите да си свършат работата. Всеки е невинен до доказване на противното”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Много лесно се издават присъди в България. Считам, че все още правилото за невинност до доказване на виновност съществува в българското право. Иначе трябва да кажем и, че Елена Йончева трябва да се оттегли, защото е обвинена в пране на пари” коментира Веселин Марешки, лидер на ВОЛЯ.

От БСП не отговориха на ГЕРБ и ВОЛЯ. Депутатите на Корнелия Нинова няма да присъстват в пленарната зала дори и за дебатипе по предсрочното отстраняване на Пламен Георгиев, въпреки че инициативата е тяхна. Предстои проекторешението, което те са внесли в деловодството на парламента да бъде разпределено на парламентарните комисии - на правната и на антикорупционната комисия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.