През 2017 г. се наложи полицията да спаси Реза Парастеш от фенове, които го помислили за футболиста от "Барселона"

23 жени са завели дело срещу мъжа, станал известен с приликата си с известния футболист Лионел Меси. Реза Парастеш е ирански студент, живеещ в Хамадан.

 

През май 2017 г. той стана известен заради изумителната си прилика със звездата на каталунците. Тогава се наложи служители на реда да го приберат в полицейски участък, за да го предпазят от тълпата от хора, които искаха да се снимат с него. Историята му като двойник на Меси започва няколко месеца по-рано, когато баща му го заснема с тениска на „Барселона” с номер 10. По-късно Реза се подстригва косата си и оформя брадата си, така че максимално да доближи прическата на любимия си футболист.

 

„Сега хората ме разпознават като иранския Меси и искат да имитирам аржентинеца. Когато се появя някъде, хората са наистина шокирани. Те ме мислят за Меси”, каза преди време футболистът пред AFP.

 

Според информация на индийските медии обаче Реза на няколко пъти се възползвал от приликата си с звездата на „Барселона” и склонявал жени да си легнат с него. Сега 23 от тях искат той да бъде изправен пред съда.
 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.