Според съда има опасност двамата да се укрият

Състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишния И.Н. и на 46-годишния И.Г.. Те са обвинени за убийство, извършено от тях с особена жестокост, съобщават от Апелативна прокуратура – София. 

Според мотивите на съда е налице реална опасност от укриването на двамата извършители на жестокото убийство, предвид техните опити непосредствено след деянието да се укрият и обстоятелството, че се е наложило да бъдат обявени за издирване от органите на полицията.

Сутринта на 1 септември, в парк в кв. „Изток" в София, е бил открит труп на мъж. В хода на разследването е било установено, че това е 43-годишният Д.И.. Причината за смъртта му е тежка открита черепно мозъчна травма, следствие на удари с твърди, тъпи предмети. Били му нанесени множество удари предимно в областта на главата, със значителен интензитет, средства и сила.

Заловиха двама за убийството в столичния квартал „Изгрев”

Към настоящия момент на разследването са събрани множество доказателства – следи от извършителите на тежкото престъпление, в това число ДНК на И.Г., средствата, с които бил умъртвен Д.И., както и показанията на свидетели.

Привлечените в качеството на обвиняеми са били заедно с пострадалия преди деянието. Тримата се познавали, били в приятелски отношения. За обвиняемите е известно, че злоупотребявали с алкохол, под въздействието на който ставали изключително агресивни.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.