Великобритания забрани през 2000 г. отглеждането на животни заради тяхната кожа

Неправителствената организация за защита на животните "Humane Society International" изрази задоволство от решението на британската кралица Елизабет Втора да престане да носи дрехи от естествена кожа, предаде БГНЕС.

"Започвайки от 2019 г., ако Нейно величество има задължения в изключително студено време, вече ще използваме изкуствена кожа, за да сме сигурни, че няма да й е студено", написа в публикуваната в края на миналия месец своя книга личната стилистка на кралицата Анджела Кели.

"Радваме се, че Нейно величество официално се отказа от естествената кожа", заяви Клер Бас, директорка на "Humane Society International”. Според Бас решението е ясен сигнал от монарха, че естествената кожа вече е демоде.

Според проучване от миналата година, направено във Великобритания по искане на "Humane Society International", над две трети от анкетираните подкрепят идеята за забрана на вноса на естествена кожа и само осем процента са против тази идея.

Великобритания забрани през 2000 г. отглеждането на животни заради тяхната кожа, но продължава да внася и продава кожа на различни животински видове, като например лисици и зайци.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.