Мария Ваклинова започва кампания, в която се включиха и известни актьори

Мисия „Мария”. Така се нарича кампания за набиране на средства за лечението на Мария Ваклинова –  жената, която преди 5 години пропадна в асансьорна шахта от 9-ия етаж. Тя се пребори с няколко операции, но трябва да претъпи още две. В кампанията се включиха известни певци и актьори, като Филип Аврамов и Георги Къркеланов.

19 август 2014 година. Две жени чакат асансьора на 9-ия етаж. За едната това е последният  миг от живота. За другата - началото на дълга битка за нормален живот.

Между живота и смъртта - така минават първите дни след инцидента за Мария. Но оцелява.

Проверка след инцидента показва, че асансьорът е бил неизправен – изхабени  въжета и неработеща макара. Последният ремонт бил направен некачествено.

Майка и бебе заседнаха в асансьор на надлез във Варна

Пет години по-късно злополучният асансьор все още е запечатан. Функцията му е само да напомня за случилото се. Използва се другият асансьор, който, според съседи, работи добре. И въпреки това някои от тях се страхуват да го използват.

След инцидента пред съда се изправят четирима асансьорни техници. Но и до днес осъдени няма. Сега делото е върнато за преразглеждане заради пропуски. А докато чака справедливост, Мария не губи и капка от жаждата си за живот. И от смелостта си.

Минали са 5 години от инцидента, а на Мария ѝ предстоят две операции – на гърба и на крака й. Лекарите у нас не се наемат. Виенските им колеги  казват, че могат, но цената е висока. Операциите, прегледите, пътните и рехабилоитацията възлизат на 40 000 лева. Затова близките на Мария призовават – помогнете.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:

Дарителска сметка в Eurobank:
IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102
Мария Илиева Ваклинова

За онлайн дарения има дарителска кампания в Platformata.bg

Репортер: Виктория Бояджиева 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.