Всички версии на пикапа ще разполагат със системата за автопилот

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск представи изцяло електрически пикап Cybertruck на събитие в Лос Анджелис. Превозното средство е с начална цена от 39 900 долара, предаде „Ройтерс”

Пикапът наистина има футуристичен вид, който сме свикнали да виждаме само във филмите.

Интериорът на Cybertruck също е твърде необичаен: два реда седалки, голям екран в центъра на предното табло и необичаен волан.

"Тесла" прати на път електрическите си камиони (СНИМКИ)

Всички версии на пикапа ще разполагат със системата за автопилот.

Пакетът за „самоуправление“ ще струва 7000 долара, ако потребителите го поръчат днес и са склонни да чакат автономните функции, които тепърва ще бъдат развивани.

Мъск твърди, че Cybertruck може да ускори от 0 до 60 км/ч за по-малко от 6,5 секунди за базовия мотор и за 2,9 секунди за високия клас. Версията от среден клас постига това за 4,5 секунди.

Инцидент на ракетата на Space X, която ще води хора до Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Базовата версия на Cybertruck, която е с един мотор, може да издържи 400 км с едно зареждане. Версията с два мотора, която ще струва 49 900 долара, ще издържа около 480 км, а тази с три мотора ще е на цена от 69 900 долара за 804 км.

Компанията очаква производството на най-евтините модели Cybertruck да започне в края на 2021 г., а на тези с три мотора – през 2022 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.