Вълшебният музей може да бъде разгледан всяка седмица без почивен ден

От няколко дни в София съществува място, където всичко е възможно. С оптични и физични излюзии, невероятното на пръв поглед, се превръща в реалност. В първия български музей на илюзиите експонатите са над 50, а възрастова граница няма - нито долна, нито горна.

"Интересното при нея е, че когато се снимаме как просто стоим стъпнали на земята и обърнем снимката, изведнъж изглежда сякаш сме с главата надолу", каза гидът на "Музей на илюзиите" Зара Русева.

"Всичко идва от формата на фигурите. Една част е по-тясна, другата е по-широка и се създава илюзия, че е по-малка, но ако прекараме една права, ще видим, че те са абсолютно еднакви", каза още Русева.

„Илюзия на повече от век” в Музея за история на София

Тя обясни, че в музея са включени и огледалата, коитo ни изкривяват в различни форми. "В музея сме включили и най-олд скул илюзиите - тези огледала, които ни изкривяват във всякакви различни форми", заяви РУсева.

Цветното колело на Нютон, Диска на Ойлер, китайско вълшебно огледало, литофон и още много други допълват колекцията на нестандартния музей, която може да бъде разгледана всяка седмица без почивен ден.