Двамата братя осъдиха „фалшивата новина"

Преди кризисната среща, която ще се проведе на 13 януари в Бъкингамския дворец, принцовете Хари и Уилям направиха официално изявление, с което отричат слуховете за несъгласие помежду им, предаде БГНЕС.

Близки от детството си, Уилям и Хари се отдалечиха един от друг през последните няколко месеца. Поне това предполагат много източници в британските медии.

На спешна среща: Кралицата убеждава принц Хари да не се отделя от кралската фамилия

През май 2019 г. някои от тях твърдяха, че двамата братя не са се виждали от месеци. Несъгласие между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, както и една нещастна фраза от Уилям преди сватбата на малкия му брат, бяха в основата на тази непримирима кавга, сочеха медии на Острова. Херцогът на Кеймбридж бил посъветвал брат си да изчака, преди да се обвърже с бившата американска актриса.

Кралското семейство се събира на спешна среща заради Мегзит

На 8 януари принц Хари официално се дистанцира от кралското семейство, обявявайки в съвместно изявление със съпругата си, че желае да получи финансова независимост и да се откаже от ангажиментите си като старши член на фамилията. Изненадващото съобщение e наранило по-големия му брат, твърдяха таблоиди. Херцогът на Кеймбридж обаче никога не е бил казал тези неща.

Принц Уилям се надява кралското семейство отново да бъде заедно

Преди кризисната среща, свикана от кралица Елизабет, за да обсъди бъдещето на Меган и Хари, двамата братя излязоха с изявление, за да разсеят слуховете за несъгласие.

"Въпреки ясните опровержения, британски вестник спекулира за отношенията между херцога на Съсекс и херцога на Кеймбридж. За братя, които са дълбоко загрижени за проблемите на психическото здраве, това използване на взривоопасен език е обидно и потенциално опасно", се казва в писмено изявление, разпространено от двамата синове на принц Чарлз.