Той е поставен в болница под карантина

Пробите на мъжа, приет в неделя вечер в солунска болница с подозрения за инфекция с новия коронавирус, са излезли отрицателни. Мъжът, който е пътувал до Китай през декември, е бил приет в неделя вечерта в солунската болница АХЕПА със симптоми на инфекция на горните дихателни пътища, подобни на тези, които предизвиква новият коронавирус, предаде БТА.

Нови 97 смъртни случаи от коронавируса само за ден

Той е бил поставен незабавно под карантина и е бил подложен на нужните изследвания. Резултатите от тях са излезли отрицателни за новия коронавирус. Това е вторият случай в Солун, в който пациент се изследва за съмнения за новия коронавирус. При първия път тревогата също се оказа неоснователна

АХЕПА е една от референтните болници, определени от гръцкото министерство на здравеопазването при възможни случаи на новия коронавирус в Гърция.

Още 60 души с коронавирус на борда на круизен кораб в Япония

ГЕРОИТЕ ЗАД МАСКА: Вижте лицата на медиците, борещи се с коронавируса в Китай (СНИМКИ)

В неделя вечер с военен самолет през Рим бяха репатрирани двама гърци от китайския град Юхан, където е епицентърът на епидемията. Въпреки че двамата нямат никакви симптоми, те веднага са били откарани в националния център за спешна помощ в Атина, който е референтна болница. Те ще бъдат поставени под доброволна изолация и медицинско наблюдение за 14 дни.

"Любов по време на... коронавирус": Близо 3 000 двойки се венчаха на масова сватба (СНИМКИ)

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК