Това реши Софийския районен съд

Трима от нападателите на момчето в автобус 404 в София ще са под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Четвъртият остава без мярка за неотклонение. Това реши Софийският районен съд, който заседава при закрити врата, заради възрастта на обвиняемите. По-рано през деня от СДВР разпространиха снимки от охранителните камери в автобуса, на които се вижда нападението.

СДВР пусна кадри от нападението над момчето в столичния автобус (СНИМКИ)

Христо Иванов, Денис Иванов, Антон Михайлов и Дейвид Лефчиев бяха докарани оковани в съдебната зала.

„Обвиненията са за грабеж, извършен от четирите непълнолетни момчетата, в съучастие. Взели са му суитчъра и тениската, която е носел”, заяви Вероника Трифонова - прокурор в СРП.

Нападението над по-малко дете, на публично място показва незачитане на обществените норми на поведение, смята обвинението. Защитата контрира, че и четиримата са ученици в едно и също училище и искат да продължат образованието си. Нито един от тях не е осъждан, нито има криминална регистрация.

„Момчетата, в крайна сметка, изразиха съжаление и се извиниха на семейството и техния връстник”, каза още Трифонова.

Обвинение и арест за 72 часа за нападналите дете в автобус

„Един от обвиняемите изрази само съжаление за постъпката си. Другите не са длъжни и не дадоха обяснения пред съда”, заяви адвокатът на Антон Михайлов - Евгени Начев.

Какви са били конкретните мотиви за нападението, не стана ясно. Според съда Антон Михайлов е участвал единствено в спора, но не и в събличането на пострадалото момче. Затова го остави без мярка за неотклонение. Родителите на нито един от четиримата обвиняеми не пожелаха да коментира случая.

Магистратите не приеха, че става въпрос за грабеж. Според тях случаят е по-скоро хулиганска проява.

Кой и защо съблече дете в градския транспорт в София? (ВИДЕО)

Крадци съблякоха голо и обраха дете в автобус в София (ВИДЕО+СНИМКИ)