73-годишният Милован Милутинович тръгнал от сръбския град Ужице

Сърбинът Милован Милутинович от град Ужице извървя пеш пътя от родното си място до Москва, за да връчи лично на руския президент Владимир Путин бутилка ракия в Деня на победата, съобщава БТА. Въпреки че е стигнал до крайната си дестинация, не е ясно дали мъжът ще успее да се срещне с държавния глава предвид засилените мерки за сигурност в руската столица заради коронавируса.

73-годишният Милован казва, че въпреки всички несгоди и мъки, които са го съпровождали по пътя, сега се чувства отлично - психически и физически.

Милован изминавал средно 40- 50 километра дневно. Пътешественикът казва, че е носел със себе си литър мляко и литър вода. Влязъл в Русия от Беларус.

Сръбски пенсионер тръгна пеш към Москва за парада на 9 май

Засега за Милован се грижат всички в сръбското посолство. Те се възхищават на непоколебимия дух, упоритостта и силата на мъжа, когото шеговито наричат "Ел Гранде Милован".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП