Тестването върху хора може да започне през следващите две седмици

Въпреки твърденията, че ваксина срещу коронавируса няма да бъде налична поне през следващите 12 до 18 месеца, екип учени от Оксфорд твърдят, че тя може да се направи много по-бързо, предаде БГНЕС.

Австралийски учени пребориха COVID-19 с лекарство срещу краста

"Може би през септември“, поне това твърди професорът по имунология Сара Гилбърт. Тя заяви пред в. „Таймс“, че е 80% убедена, че ваксината, която екипът й е разработил, ще бъде ефективна. Тестването върху хора може да започне през следващите две седмици.

Какви са реалистичните срокове за изобретяването на ваксина срещу COVID-19?

Правителството на Обединеното кралство е готово, ако тестът бъде успешен, да финансира производството на първите милиони дози, така че ваксината да бъде незабавно достъпна за обществеността.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!